Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/load.php on line 585 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Tegen kunstsubsidies? | Pim van Klink Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597

Tegen kunstsubsidies?

October 29, 2011

Het overkomt me met enige regelmaat dat ik mensen tegen kom die er als vanzelfsprekend vanuit gaan dat ik tegen kunstsubsidies zou zijn. Sommigen kennen mij al langere tijd en zijn op de hoogte van veel activiteiten waarin ik mij naar vermogen inzet voor de kunst.

Zelfs deze mensen maken een karikatuur van mijn opvattingen en ik moet mij realiseren dat waarschijnlijk meerderen er zo ver denken. Daarom hier een kernachtig statement:

  • Ik ben niet tegen kunstsubsidies en nooit geweest ook. Ik vind kunst een uiterst belangrijke waarde voor de mens en ben van mening dat de samenleving daarin moet investeren.Dat is mijn opvatting als burger van deze samenleving en daar baseer ik mijn politieke keuze op.
  • Als econoom ben ik van mening dat subsidies aan kunst goed moeten worden gebruikt zoals dat ook bij andere subsidies zou moeten. En daar wringt de schoen want in Nederland betwist ik de effectiviteit van kunstsubsidies en is het systeem van kunstsubsidiering zeer inefficiënt. Bovendien denk ik dat dit systeem verkeerde signalen geeft aan de kunstenaars zelf waardoor de kunstontwikkeling geschaad wordt. Voor mij persoonlijk is dat laatste het belangrijkste motief om in actie te komen.
  • Ik zeg dat niet uit de losse pols maar na zorgvuldig onderzoek waarop ik in2005 gepromoveerd ben. Sindsdien heb ik mij bijzonder ingespannen om betrokkenen inhoudelijk te overtuigen dat het kunstbeleid in Nederland op de schop moet. Ik voel hier een grote persoonlijke verantwoordelijkheid omdat ik dit systeem in de jaren tachtig mede zelf heb vorm gegeven.

Mijn ambitie is het kunstbeleid in Nederland te helpen hervormen zodat kunstenaars gestimuleerd worden het beste uit zichzelf te halen en dat deze kunst de samenleving zoveel mogelijk kan verrijken.

Comments are closed.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597