Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_MatchesMapRegex has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/class-wp.php on line 634 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/pomo/entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/pomo/streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/pomo/streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/pomo/streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/pomo/streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/pomo/streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/widgets.php on line 544 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/load.php on line 585 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CI_About has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-content/themes/euclides/wp_euclidesx/functions/widgets/ci_widget_about.php on line 1 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CI_Ads125 has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-content/themes/euclides/wp_euclidesx/functions/widgets/ci_widget_ads125.php on line 1 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CI_Bsa has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-content/themes/euclides/wp_euclidesx/functions/widgets/ci_widget_bsa.php on line 1 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CI_flickr has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-content/themes/euclides/wp_euclidesx/functions/widgets/ci_widget_flickr.php on line 2 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CI_SearchTweets has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-content/themes/euclides/wp_euclidesx/functions/widgets/ci_widget_search_twitter.php on line 1 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CI_Tweets has a deprecated constructor in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-content/themes/euclides/wp_euclidesx/functions/widgets/ci_widget_tweets.php on line 1 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 De Raad voor Cultuur | Pim van Klink Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597

De Raad voor Cultuur

May 21, 2012

heb ik vele malen uiterst kritisch bejegend. Vaak heb ik de Raad verweten teveel als een belangenbehartiger voor de cultuursector op te treden. In mijn proefschrift heb ik de Raad voor Cultuur zelfs vergeleken met de Joodse Raad: pijnlijke keuzes maken voor een overheid die zelf schone handen wil houden. Maar wie zware kritiek uit, moet ook lof toe kunnen zwaaien als daar aanleiding voor is.

Die aanleiding is er in het vandaag gepresenteerde rapport Slagen In Cultuur. De titel is voor meerderlei uitleg vatbaar maar dat is de inhoud niet, als ik op de verslaggeving in de NRC afga. Hier spreekt een onafhankelijke adviesraad die harde kritiek heeft op de bureaucratische voorschriften van de overheid waardoor een optimale besteding van schaarse middelen wordt gehinderd. Minstens zo fors is de kritiek op de sector die in het algemeen wordt beschuldigd van onberedeneerd wensdenken en zich weigert aan te passen aan de nieuwe realiteit. Ook op instellingsniveau worden er harde noten gekraakt waarbij grote namen niet worden gespaard. Interessant is dat in een enkel geval de Raad instellingen een tweede kans biedt waarmee de indruk wordt gewekt dat de Raad zich oprecht bekommert om de toekomst van bepaalde organisaties. En of dit allemaal nog niet fraai genoeg is, wordt er voor de komende tijd een offensief van adviezen aangekondigd waarmee het cultuurbeleid voor de komende jaren werkelijk geherstructureerd kan worden.

Ik heb de afgelopen jaren vaak een pleidooi gehouden voor het Engelse model van een Arts Council. Wat mij betreft kan deze Raad gekandideerd worden voor deze functie: daarvoor hoeft de Tweede Kamer alleen maar afstand te doen van haar prerogatief om het beschikbare budget te verdelen. Het zou voor de ontwikkeling van de sector een zegen zijn als dat zou gebeuren!

Comments are closed.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597