Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/load.php on line 585 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 nieuw boek | Pim van Klink Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597

nieuw boek

September 13, 2016

op 20 september 2016 verschijnt mijn nieuwe boek bij Amsterdam University Press met als titel ‘ De bijzondere economie van het kunstenaarschap of Wat iedere kunstenaar moet weten’. In het algemeen wil ik met dit boek  iedereen die in kunst is geïnteresseerd inzicht geven in de bijzondere werking van de kunstmarkt en het effect daarvan op alle spelers in die markt. Op basis van mijn eigen jarenlange ervaring in de kunsten en mijn onderzoekswerk kom ik tot de conclusie dat de kunstmarkt een unieke dynamiek heeft die met geen andere markt te vergelijken is.  De sleutel daarvoor ligt bij de kunstenaar die zich in economisch opzicht onderscheidt van alle andere beroepsgroepen. Dat pakt voor een enkeling heel goed uit maar de meeste kunstenaars hebben grote moeite om van hun kunst te leven.

Dit boek probeert vooral die laatste groep vooruit te helpen door meer inzicht te geven in hun werkomgeving, door succesfactoren op te sporen maar ook valkuilen te detecteren. Maar dit boek wil ook het kader waarin kunstenaars functioneren, verbeteren met gerichte beleidsadviezen aan overheden. Nu bemoeit de rijksoverheid zich alleen via het kunstbeleid met kunstenaars en dat pakt bepaald niet alleen maar goed uit zoals ik in het boek beschrijf. Maar de bijzondere marktomstandigheden in de kunst vragen om specifiek beleid vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarbij ik in eerste instantie verwijs naar de Wet Werk en Inkomen Kunstenaars die ten onrechte is afgeschaft. Ik pleit bovendien voor een grotere betrokkenheid van het ministerie van Economische Zaken om de marktwerking voor kunstenaars te stimuleren met gerichte maatregelen. Dat tenslotte was het doel van de minister met zijn Topsectorenbeleid waar dit boek een resultaat van is.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597

Have your say Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/kunsteconomie.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3597