Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_MatchesMapRegex has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-includes\class-wp.php on line 632 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Translation_Entry has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-includes\pomo\entry.php on line 14 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_Reader has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-includes\pomo\streams.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_FileReader has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-includes\pomo\streams.php on line 120 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_StringReader has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-includes\pomo\streams.php on line 175 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedFileReader has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-includes\pomo\streams.php on line 221 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; POMO_CachedIntFileReader has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-includes\pomo\streams.php on line 236 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Widget_Factory has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-includes\widgets.php on line 544 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CI_About has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-content\themes\euclides\wp_euclidesx\functions\widgets\ci_widget_about.php on line 1 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CI_Ads125 has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-content\themes\euclides\wp_euclidesx\functions\widgets\ci_widget_ads125.php on line 1 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CI_Bsa has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-content\themes\euclides\wp_euclidesx\functions\widgets\ci_widget_bsa.php on line 1 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CI_flickr has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-content\themes\euclides\wp_euclidesx\functions\widgets\ci_widget_flickr.php on line 2 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CI_SearchTweets has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-content\themes\euclides\wp_euclidesx\functions\widgets\ci_widget_search_twitter.php on line 1 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CI_Tweets has a deprecated constructor in D:\www\kunsteconomie.nl\www\wp-content\themes\euclides\wp_euclidesx\functions\widgets\ci_widget_tweets.php on line 1 nieuw boek | Pim van Klink

nieuw boek

September 13, 2016

op 20 september 2016 verschijnt mijn nieuwe boek bij Amsterdam University Press met als titel ‘ De bijzondere economie van het kunstenaarschap of Wat iedere kunstenaar moet weten’. In het algemeen wil ik met dit boek  iedereen die in kunst is geïnteresseerd inzicht geven in de bijzondere werking van de kunstmarkt en het effect daarvan op alle spelers in die markt. Op basis van mijn eigen jarenlange ervaring in de kunsten en mijn onderzoekswerk kom ik tot de conclusie dat de kunstmarkt een unieke dynamiek heeft die met geen andere markt te vergelijken is.  De sleutel daarvoor ligt bij de kunstenaar die zich in economisch opzicht onderscheidt van alle andere beroepsgroepen. Dat pakt voor een enkeling heel goed uit maar de meeste kunstenaars hebben grote moeite om van hun kunst te leven.

Dit boek probeert vooral die laatste groep vooruit te helpen door meer inzicht te geven in hun werkomgeving, door succesfactoren op te sporen maar ook valkuilen te detecteren. Maar dit boek wil ook het kader waarin kunstenaars functioneren, verbeteren met gerichte beleidsadviezen aan overheden. Nu bemoeit de rijksoverheid zich alleen via het kunstbeleid met kunstenaars en dat pakt bepaald niet alleen maar goed uit zoals ik in het boek beschrijf. Maar de bijzondere marktomstandigheden in de kunst vragen om specifiek beleid vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarbij ik in eerste instantie verwijs naar de Wet Werk en Inkomen Kunstenaars die ten onrechte is afgeschaft. Ik pleit bovendien voor een grotere betrokkenheid van het ministerie van Economische Zaken om de marktwerking voor kunstenaars te stimuleren met gerichte maatregelen. Dat tenslotte was het doel van de minister met zijn Topsectorenbeleid waar dit boek een resultaat van is.

Have your say